tag:blogger.com,1999:blog-6299113122258084875.post1119633506215267751..comments2024-03-28T16:26:59.089+02:00Comments on Arde arvioi: Salisbury Sarum IPA, real ale Ari Juntunenhttp://www.blogger.com/profile/16772068419341784619noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6299113122258084875.post-81139426821228176292013-11-22T09:52:46.280+02:002013-11-22T09:52:46.280+02:00Enemmän kuin samaa mieltä. Splittaus jenkki- ja br...Enemmän kuin samaa mieltä. Splittaus jenkki- ja britti-ipan välillä olisi ehdottomasti suoritettava asap. Kaikki kunnia tyylin luonneille briteille, mutta ömeriikalaiset valovuoden edellä nykyään.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04733593392624108428noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6299113122258084875.post-10716070323678024042013-11-21T22:53:12.734+02:002013-11-21T22:53:12.734+02:00Osittain noinhan se historiallisesti menee, mutta ...Osittain noinhan se historiallisesti menee, mutta länsirannikon jenkit ovat ryöstäneet termin ja tehneet siitä maailman parhaan oluttyylin. Siksi IPA pitää nykyään olla noin 7%, raikkaan sitruksinen ja äärimmäisen kuivan katkeroinen. <br /><br />Tietysti korrektia olisi nykyään erottaa perinteinen britti-IPA ja moderni länsirannikko-IPA, koska ne ovat aivan eri tyylejä.<br />Ari Juntunenhttps://www.blogger.com/profile/16772068419341784619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6299113122258084875.post-85746088347690979962013-11-21T22:41:31.698+02:002013-11-21T22:41:31.698+02:00IPA hyvinkin historiallisessa kontekstissa, esim 1...IPA hyvinkin historiallisessa kontekstissa, esim 1800-luvulla IPA-tyyli oli yksi heikoimpia alkoholiltaan ja Whitbreadin IPA vuodelta 1910 oli 4.7%, 1933 SE OLI 4.2%. Samalla logiikalla jenkki-ipat eivät ole tietenkään oikeita ipoja koska ne ovat liian katkeria. Olut tyylit vat muuttuneet vuosisatojen ajan ja kuka sen nyt määrittelee mikä on se oikea määritelmä, esim Greene Kingin iPaa on pantu samanvahvuisena ja nimellä 100 vuotta.Anonymousnoreply@blogger.com