Huomasin, että baarimestari lämmitti Koff Porterin hanatuotetta asiakkaalle mikrossa. Vastaavaa en ole ennen nähnyt. Kun olut tulee saman jäähdytyssysteemin kautta kuin muut oluet, tarjoiltavaksi ei saada portteria tarpeeksi lämpimänä. Mikrolämmitys hyvin lyhyt, noin 10 sekuntia. Tuopin viimeistely ja vaahdotus vasta lämmityksen jälkeen. Tätä oli pakko kokeilla, mitä brutaali käsittely vaikuttaa olueen? Ehkä ainakin hiilihappoa häipyy, mutta se ei ongelma portterissa; tai imperial stouthan tämä oikeastaan on.
Lämpötila ei ehkä aivan ihanteellinen, noin 17-18 astetta. Maku tuntuu olevan ok, paahteisuus massiivista, vahva kahvimainen runko, kuiva humalainen jälkimaku. Kesällä kuollut panimomestari Boris Orlo paljasti viime hetkillään, että täysosuman hiiva salakuljetettiin Guinnessilta. Tämä olut on aina yhtä loistava, suomalainen klassikko, ehkä ainoa? St. Michael, 19.9.2007
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti