perjantai 24. helmikuuta 2012

Anchorage Bitter Monk Belgian Style Double IPA With Brettanomyces

Alaskan pääkaupungissa Juneaussa toimiva Alaskan on jo tuttu panimo, mutta nyt tulee neitsyttuote Alaskan suurimman kaupungin nimeä kantavasta valmistamosta. Osuvasti katkeraksi munkiksi nimetty belgitupla-IPA on näyttävästi etiketöitykin. Chardonnay-tynnyreissä iätetty, 100 IBUa, 9%. Humalat Apollo, Simcoe ja Citra, viimeksi mainittu myös kuivahumaloinnissa. Kolme käymisprosessia, ensin tankissa perusbelgihiivalla, tammessa Brettalla ja vielä pullossa kolmannen kerran. Okei, ei siis mitään peruslageria pohjoisesta.  Belgihiivaa ja sitrusta, hienoinen, mutta selvä happamuus. Happamuus on hienostunutta Orvalin tapaan, mutta ei niin voimakasta. Täyteläinen mallaspohja, kypsempääkin hedelmää löytyy. Jälkimaku on suhteellisen lyhyt, katkeruus ei ehkä pääse aivan esille hiivojen seasta. Puumaisuus puuttuu, valkoviiniaromitkin ehkä jäävät Brettan varjoon. Hieno olut, mutta lievästi tässä on teennäisen yliyrittämisen tuntua. IPA-termi ehkä turha, belgiosaset hallitsevat kokonaisuutta niin selvästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti