tiistai 25. syyskuuta 2012

Rurale Terzo Miglio


Ensimmäinen kokonainen päivä Bolognassa. Kirjakaupan yläkerrassa Eataly-ketjun craft-oluisiin keskittyvä osteria. Hirveä ryysis lauantain lounasaikana, sain paikan tiskiltä, mutta liian hidas palvelu, aikaa on niin vähän ja oluita niin paljon. Häivyin pois juomatta mitään. Italialainen olutkulttuuri ei tunnu pääsevän baareissa kunnon vireeseen. Johtuu ainakin valtakulttuurin voimasta, italialaiset ovat aivan liian kiinnostuneita syömisestä.

Suuntasin Bolognan yliopistoalueelle, jonka reunalla Bolognan kovamaineisin olutbaari Lortica. Ei kunnon kylttiäkään, nimi vain painettu verhoon. Siisti paikka, viihdejazzia. Kapea baari, takana isompi lounge. Jokin Angry Birds -sienipallo tiskillä, täällä ei onneksi tungosta. Selvästi paras baari toistaiseksi, 9 hanaa, italomikroja ja kaksi Brewdogia. Ensimmäinen valinta Pavian läheltä american pale alea, 5,8%. Hyvin humaloitu ja kuiva, ei raikkautta tarpeeksi, mutta tasapainoinen. Lorticassakin useimmat syövät, kaikilla ei edes olutta mukana. Täälläkin Au-Hallertaun märzeniä. Bologna, Lortica, 22.9.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti