torstai 13. kesäkuuta 2013

Jever Pilsener

Pitkästä aikaa Suomessa tulee vastaan friisiläinen klassinen pilsneri, johon on mukava verrata moderneja nousukkaita. Oluthuoneella ei vielä oikeita pils-laseja, saavuin paikalle tarjoilun valmisteluvaiheessa. Pehmeän viljainen aluksi, häivähdys hedelmäisyyttäkin. Sitten iskee se varsinainen jutun ydin, todella katkera ja kuiva jälkimaku. Intensiivisyys on ehkä vuosien takaisesta laimentunut, mutta ei sitä välttämättä huomaa. Edelleen äärimmäisen ekstreemiä kamaa valjussa suomalaisessa teollisuuslager-ympäristössä. Oluthuone Leskinen, 13.6.2013.

2 kommenttia:

  1. Muistelen että JEVER olisi ollut vuosituhannen vaihteessa vielä pidetty katajanmarjaolut, mutta nyttemminkö siis loppuivat marjat ja on pantu kitkerähköjä apuyrttejä humalan sekaan. Se minulle nyt kertokaa! Maku ei ole niin voimakas kuin ennen!

    VastaaPoista
  2. Kyllä Jever on ihan ohra/humala/hiiva -seoksella aina tehty.

    VastaaPoista