Olutnautiskelija, hophedonisti, kulkumies. Huomioita myös jalkapallosta, kirjoista, elokuvista ja musiikista.
keskiviikko 9. lokakuuta 2013
Moon Dog Skunkworks Cognac Barrel Aged Double IPA
Australosession täydentää kolmas Victoria-olut, tämä konjakkitynnyrissä kypsytetty DIPA Abbotsfordista, 9,1%. Session hinnaksi asettui 33 euroa kolmesta pikkupullosta. Jenkkihumalia läjäpäin, keitossa Summit, Horizon, Chinook, Amarillo, lisäksi vielä tynnyrissä Citra ja Cascade. Vehnää taas seassa, 105 IBUa. Hyvin samea vaaleanruskea olut. Tynnyrikypsytys aika omaperäinen ratkaisu DIPA -tyyppisen oluen kohdalla. Maku onkin aika terävä, puuta ja mausteita, hieman happamuutta. Jotain belgityylisyyttäkin, vaikka hiivana Whitbread. Terävyys hämmentää, olisiko se pelkkää alkoholia? Mitään erityisen konjakkimaista en oluessa erota. Katkeroakin on jäljellä, vaikka se taatusti hiipunut kypsytyksessä. Mausteisuus tms. ei miellyttävää, ilman tynnyritemppuja voisi olla nautinnollistakin. Helsinki, Hilpeä Hauki, 9.10.2013.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti