tiistai 10. kesäkuuta 2014

Suomalaiset pienpanimot -kirjan julkistustilaisuus


Helsinkiin muuton edut alkavat tulla esiin. Lähes päivittäin on oluthappeningejä, eilen Päivin maistelua ja nyt olutkirjalanseeraus. Kyseessä siis minulle ennestään tuntemattoman Santtu Korpisen ja erittäin tutun Hannu Nikulaisen projekti, joka kartoittaa suomalaisen craft-kentän tilanteen. Bryggerin alakerran takakabinetissa ei hirveä tungos, mutta tunnelma tiheni kun itse starat pääsivät paikalle. Ensi näkemältä kirjan massiivinen ulkomuoto yllättää, odotin pienimuotoisempaa panostusta. Nyt on satsattu kunnolla lähes coffee table / sohvapöytä -tasoiseen sarjaan. Itse kirjan sisällöstä enemmän kun ehdin lukea sen.

Paikalla myös kustantajan edustajia. Hannu ja Santtu kertoivat kokemuksiaan projektin vaiheilta. Hannu kirjoitti kirjan johdanto-osat ja olutarviot, Santtu raportoi haastattelut panimoiden avainhenkilöiden kanssa. Yllättävän paljon uusia oluita Hannu pääsi hankkeen tiimoilta maistelemaan, vaikka mies taatusti seuraa skeneä tiiviimmin kuin kukaan. Kohokohtana Hannu mainitsi olutpaketin saapumisen Sauvon Panimotuvalta, tämän panimon olemassaolosta harva on tiennyt. Itsekin kuulin siitä ensi kerran Hannulta kevään HBF:ssä. Santtu taas kertasi kokemuksiaan panimokierroksilla. Mikään ihme ei ole, että Bruuverin Ilkka Sysilä oli jäänyt mieleen persoonallisimpana haastattelukokemuksena. Pitkää iltaa oli istuttu myös Stadin Timo Konttisen kanssa. Mukavan välitön tilaisuus, alustusten jälkeen keskustelu alkoi velloa yleisemmin suomalaisen olutkulttuurin kohokohdissa ja kipupisteissä. Buumi on menossa talouden lamakaudesta huolimatta ja oluttulevaisuus näyttää valoisalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti