lauantai 13. joulukuuta 2014

IPAn laadunvalvontaa Bruuverissa #2

Avustamani IPA on ollut käymisastiassa kohta kaksi viikkoa, aika maistella tilannetta. Nyt siis kuivahumalatkin pelissä mukana. Ei enää kovin sameaa, tuoksussa pihkaa ja kuivahkoa hedelmää. Ei oikein sitruksen raikkautta. Oluessa on Ilkka Sysilän mielestä menossa ns. notkahdusvaihe, aromit eivät pääse kunnolla esiin. Toivottavasti näin, oluen maussakaan ei rapeutta ole. Katkeruutta sentään on ja ei siitä näytä mitään överiä katkeropommia tulevan, juotavuus säilyy. Sitrus oli kuulemma ollut pari päivää aikaisemmin paljon vahvempaa. Hiilihappotaso olisi omaan makuuni juuri nyt kohdallaan, mutta sehän tulee väistämättä lisääntymään. Olen edelleen luottavainen, eiköhän tässä hyvään lopputulokseen päästä. Kegitys on ensi viikolla, mutta myyntiin olut taitaa päästä vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Maistoin myös pikaisesti heti IPAn jälkeen Ilkan panemaa black IPAa tai porteria. Kyseessä on tavallaan IPAn musta veli, reseptissä samoja aineksia. Hurja paahteisuus korostuu, peittää katkeroita alleen, mutta hyvin mielenkiintoinen tästäkin on tulossa. Sysilän vieraaksi oli saapumassa Ruosniemen panimon avainhenkilöitä, joita olisi ollut hauska tavata, mutta muut sitoumukset (=viskin ystävien pikujoulu) kutsuivat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti