Neljännessä X-näytteessä on tanakkaa vaahtoa, nyt kuplatkin suurempia. Väri on hieman samea amber, belgihiiva tuoksussa voimakkaasti makean hedelmän päällä. Maku on lievästi hapan belgihiivaisen esterisessä hedelmäseoksessa. Hedelmä on pehmeän kypsää persikkaa tai kiiviä. Mausteisuuttakin tuntuu, ne lomittuvat jälkimaussa yllättävän voimakkaaseen katkeruuteen. Tripel siis otsikkona, mutta happamuus vie siis hieman vahvan saisonin suuntaan. Mitään Orval-tyylistä Brettaa ei havaittavissa, happamuus on paljon lievempää. Täyteläinen belgiale voimakkaasti humaloituna, raikkaampana ja kirpeämmän hedelmäisenä voisi toimia paremmin, mutta toimii hyvin tässäkin muodossa.
Reseptistä selviääkin käytössä olleen saisonhiiva, siitä kai happamuus nousee. Mustapippuria ja korianterinsiemeniä. Mallastamatonta ohraa, katkerohumalana Perle, aromi Simcoella. 7,8%, 70 IBU. Saisonhan tämä ehkä enemmän sitten onkin, klassiset tripelit yleensä vähän vahvempia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti