torstai 17. marraskuuta 2016

Ali Suvialan Gastropub kotikeittiössä -kirjan julkistustilaisuus @ Bryggeri Helsinki





Seurapiiriblogistin normipäivä jatkui toisella kirjanjulkistusbiletyksellä. Bryggeri Helsingin keittiömestari Ali Suviala on pukannut ulos ruuan ja oluen liittoa juhlistavan opuksen. Täällä tapasin hauskasti viime viikonloppuna Länsi-Uuttamaata kiertäneet ruokablogistit Helinän ja Petran. Ali Suviala kertoi lyhyesti kirjansa taustoista, Bryggerin panimomestari Mathias Hüffner tarkensi kattauksen oluiden ominaispiirteitä ja konsernijohtaja Pekka Kääriäinenkin valotti Lammin Sahdin ominaisuuksia. Samalla maisteltiin siis oluita ja niiden yhteyteen Alin valmistamia ruokia.

Alkudrinkkinä oli Bryggerin Rose, jota ehdin maistella viime vuoden HBF-tapahtumassa. Ehkä olen menettämässä järkeni, mutta en päivän aiemman kirjajulkistustapahtuman tavoin ymmärtänyt nytkään juomaan lisättyjen jääpalojen funktiota. Olut ei siis jäiden seasta maistunut miltään. Onneksi päästiin eteenpäin ja saatiin ruoka-annoksiakin mukaan. Upouusi Rauchweizen oli esillä inkiväärilohen kanssa. Vehnä hallitsi olutta, savua hyvin kepeästi, en oikein saanut tästä mätsäyksestä tehoja irti. Riimihärän kanssa tuttu Bryggerin britti-IPA skulasi sen sijaan hienosti. Vielä paremmin täydensi Lammin Sahti sinihomejuuston taivalta kohti ruuansulatuselimistöä. Sahtihan on ollut itselleni moniongelmainen tapaus, mutta tässä kontekstissa on pakko nostaa kädet pystyyn, hyvin se veti. Jälkiruokana suklaakakkua ja jäätelöä, jonka päälle Bryggerin superlatiivista imperial stoutia Sofiaa. Tämän liitännän toimivuuden jopa itsekin olisin arvannut onnistuvan hienosti ja niinhän se tekikin. Erittäin miellyttävä tapahtuma siis taas kaikin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti