lauantai 3. joulukuuta 2016

HOMBRE tasting 11





Äskeisen Level Eleven -tapahtuman seurauksena sain kutsun HOMBREn maistelusessioon. Kyseessä on pääkaupunkiseudun kotipanijoiden yhteenliittymä, sessio järjestettiin Kumpulan Kylätilassa, näppärästi Oljenkorren läheisyydessä. Pate Pesonius veti hommaa, paikalla parikymmentä panomiestä, ei tosiaan yhtään naista, vaikka joskus heitäkin kuulemma mukana on. Jokainen tuo mukanaan litran omaa olutta. Vierailevana tähtenä en tietenkään pystynyt omaa tuotosta esittelemään, toin Paten kanssa sovitusti jotain kaupallista, päädyin Tuatara Sauvinovaan

Homma lähti liikkeelle hitaasti, keittiössä notkuttiin ja maisteltiin käsittääkseni HOMBREn Olutexpossa tekemiä näyteoluita, Vermont IPAa ja historiallista britti-IPAa. Lopulta siirryttiin salin puolelle, jakaannuttiin kahteen ryhmään, joten jokainen sai maistella noin kymmenkunta eri olutta. Omavastuuosuus viisi euroa, jolla sai mukavasti purtavaakin, bratwurstia, juustoja, leipää yms. Paikalla Level Elevenin tyyppejä, André Brunnsberg ja varmaankin kattava joukko alan kovimpaa kalustoa. Kotiolut ei ole enää itselleni vieras alue, joten osasin odottaa kovaa tasoa. Sitä tarjonta todellakin oli ja tyylikirjokin kattava. En sosiaalisessa tilanteessa paljoa ehtinyt muistiinpanoja tehdä. Mukana oli Orval-klooni, toinen bretta-ale, sessioale, koivunlehdillä hämmentävän hyvin ryyditetty olut Espoon Piipun Panimosta, rauchbieriä, amber IPAa, sauerkraut-bakteerilla hapatettua berliner weissea, Juhlamokka-stoutia, imperial stoutia, Sorachi Ace -tillikamaa. Varsin introverttejä herroja aluksi, mutta tilanne kyllä avautui illan mittaan. Olutkulttuuri elää Suomessa vahvasti, tällaiset jutut ovat sen kovinta ydintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti