Viimeinen kokonainen päivä Wienissä, edelleen pilvinen koleahko päivä. Matthias Sindelarin hauta eteläisellä kalmistolla oli mielessä pyhiinvaelluskohteena, mutta en ollut nyt oikein sopivassa fiiliksessä. Ostin kengät, haahuilin epämääräisesti ja sitten suuntasin keskustan pohjoispuolelle. Jonkinlainen kulttuurikeskuksen kahvilabaari, erikoistunut craft-oluisiin. Perusbaari, tupakkaa leijailee ilmassa, kohtuullisen iso sali kuitenkin. Hanasta Piestinger Schneeberglandbier oli loppunut, joten turvauduin pullolistaan, jossa lähinnä importteja. Löytyi kuitenkin Schleppen DIPA Kärntenistä, 8,2%. Hyvin kirkas kaunis meripihkainen. Belgiestereitä, kuivattuja hedelmiä, maltainen pohja taustalla. Erittäin kuiva olut, kuin jokin vahvabelgi dubbelin ja Tripelin väliltä. Jälkimakuakin on, kohtuullinen takapaino. Olin ensimmäinen asiakas, totta kai. Paikalle tuli kyllä sitten muitakin. Baarimestari ihmetteli belgivaikutelmiani, ei niitä näy nettiarvioissakaan (joita on vähän), joten ehkä kuvittelin vain. Mutta ei tämä mikään tyypillinen DIPA ole. Wien, Statt-Beisl in WUK, 24.3.2017.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti