Baladinin oluet olivat ensimmäisiä kohtaamisia Italian craft-skenestä, joskus toistakymmentä vuotta sitten, luultavasti Haaparannan Systembolagetin kautta. Luulin juoneeni tätä Nazionaleakin, mutta eipä sitä arkistomerkinnöistä löydykään. Voimakkaasti vaahtoa, alla poreilevaa kohtuullisen kirkasta kultaista olutta. Kuvassa näyttää sameammalta. Tuoksussa belgihiivan estereitä, maku hyvin hiilihappoinen, pippurisen sitruksinen, kuiva, jopa nahkea. Ei takapotkua, kuin pippurinen saison Duvel-hiilihapoilla. Jos etikettiä oikein tulkitsen, niin oluen nimi viittaa siihen, että kaikki raaka-aineet italialaisia, humalia ja hiivaa myöten. Hiivan kohdalla sopii epäillä, mutta ehkä belgityyppistä hiivaa syntyy Italiassakin. Vain 6,5% ja belgiesikuvia ohuemmalta tämä tuntuukin. Nahkeudesta huolimatta oluessa on paradoksaalisesti raikkauttakin, ihan näppärää tämä on. Ostopaikka Kajaani, Citymarketin Alko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti