Norjalainen perinnehiiva kveik on globaalin olutskenen kuumimpia sensaatioita tällä hetkellä. Äskeisellä Oslon reissulla pääsin tsekkaamaan Eik & Tid -panimon kveik-olutta, joka ei vielä kovin suurta vaikutusta tehnyt. Fiskarsin uutuus, alaotsikoltaan Norwegian American Pale Ale, ei kveik-sanaa käytä, mutta norjalaista perinnehiivaa on kuitenkin tässä käytetty.
Hyvin hapan tuoksu, maitohappobakteerifiilistä. Maku on myös hapan, samalla erittäin epämiellyttävää tunkkaisuutta, ei mitään belgifunkya vaan jotain epämääräisempää makua, lähes kiinteisiin ihmiseritteisiin liittyvää, siis paskaan. Ehkä kveik näyttäytyy tällä tavalla, mutta eipä todellakaan hyvältä maistu. Perinteet on hienoja, kaikki kunnia siihen suuntaan, mutta en todellakaan halua toista kertaa juoda näin huonolta maistuvaa olutta. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko.
Joitko kaiken?!
VastaaPoistaEn yleensä kaada viemäriin näissäkään tilanteissa. Kyllä join loppuun asti. Kainuulainen tausta vaikuttaa, ei voi tuhlata.
VastaaPoistaKoprofiilinkiä.
VastaaPoista