keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kanerva Scotch Ale









Kirja-arvioiden (Paul Austerin New York -trilogia) ruotimisen vetäisimme kolmen ruokalajin illallisen Lonnan ravintolassa. Tarjoilija esitteli muille ruokiin sopivia viinejä, mutta minun kohdalla hän empi hetken ja kysyi sitten sopisiko minulle ehkä oluet paremmin. Siis hän tunnisti minut ulkonäöltä olutmieheksi, aika vakuuttavaa. Päällä ollut Sonnisaari-paita ehkä edesauttoi tunnistusta, mutta ei Sonnisaaren nimi välttämättä ole kaikille ravintola-ammattilaisille tuttu Helsingissä. En valinnut oluita itse, vaan otin tarjoilijan suosittelemat oluet kunkin ruokalajin yhteydessä.
 
Porkkana-alkupalojen kanssa tuli tuttua Kanavan red alea, hyvin toimi. Erinomaisen kuhan kanssa upposi hyvin Takatalo & Tompurin ruislager, paremmin kuin ensitapaamisella viime kesän Olutsatamassa Jyväskylässä. Pyysin myös artisokka-suklaajäätelöjälkiruuan kanssa soveltuvaa olutta ja pöytään tuli täysin uusi tuttavuus, Kanerva Scotch Ale. Panimo jäi epäselväksi, valmistajaksi oli merkitty Let Me Wine Oy, joka näyttää olevan Grön-ravintolaan kytkeytyvä maahantuonti(?)yhtiö. 8%, varsin makeaa, leipäistä maltaisuutta, ilmeisesti kanervaakin seassa. Ei katkeroa, mutta ihan hyvin tämäkin maistui. Ravintola kuhisi täytenä koko illan, ulkomaalaisia turisteja, mutta myös paikallisia. Ihan halpa paikka tämä ei ole, kuten kuitista näkyy, mutta pienpanimo-oluisiin panostetaan siis ilahduttavasti tällaisessakin paikassa. Lonna, 22.5.2018.

3 kommenttia:

  1. Kanavan panimo tekee hyvää olutta; yllättävän vaikeaa, kuten tiedämme, vaikka jokaisen panimon pitäisi pystyä siihen.

    VastaaPoista
  2. Kanerva Scotch Ale on tehty UG:lla, reseptin takana pätevä Lohjalla vaikuttava kotipanija.

    VastaaPoista