tiistai 5. kesäkuuta 2018

To Øl 3X Thirsty Citra

En päässyt vieläkään kotiin, vaan päädyin Panemaan suunnittelemaan ensi viikonlopun Kuopio-turneeta sikäläisen spesialistin Ari Nyforsin kanssa. Panemassa oli eilisen jälkeen tilanne elänyt taas ja juomaksi valikoitui kolmesti kuivahumaloitu Citra-olut, sessio-vahvuisena vain 5,5%. Jos oikein netistä tulkitsin, niin mukana olisi myös Mosaicia ja Simcoeta. Kissanpissaa huikeasti, hieman mausteinen, hedelmää raikkaasti, ei erityisemmin katkeroa. Puhdasta ok-kamaa kaikin puolin. Panema, 5.6.2018.

4 kommenttia:

  1. Muistahan Arde, että taivaassa meidän koti on, täällä me ollaan vaan lainassa.

    VastaaPoista
  2. Arde, missä menee mielestäsi "sessiovahvuisen" raja?

    VastaaPoista
  3. Tässä tapauksessa panimo itse luokittelee oluen sessio-IPAksi:
    https://toolbeer.dk/product/3x-thirsty-citra/

    IPAn normaalivahvuus on noin 7%, ehkä välillä 6,5% -7,5%. Jos kevyempi olut halutaan nimetä IPAksi eikä esim. APAksi, niin kyllä 5,5-prosenttinen on sitten sessiovahvuutta.

    VastaaPoista
  4. Noniin, Savo voitti HS:n ja naapurimaakunnan olutneuvoksen järjestämän maakuntain välisen craft-kaljakisan, vaikka Saimaa Brewing Comapny ei edes mukana! Kuopio lienee siis valmistautunut vastaanottamaan valtakunnan pääkaupungista saapuvaa craft-snobia ja Tk-kirjeenvaihtajaa; rautatieasemalla ehkä kaupungin virkamiesjohto ja torvisoittokunta vastassa.

    VastaaPoista