Sammakko-kustantaja lähetti viime keväänä Mikkellerin kirjan ohella toisenkin olutteoksen. Tässä Omnipollon Fentie ja Grandin opastavat oluen tekoa. Kovakantinen teos, mutta sisältö on vihkosen tasoa, noin 80 väljää sivua. Silmäilin teoksen läpi varttitunnissa. Verrattuna Mikkellerin yleisteokseen tässä ei yritetäkään ottaa koko olutilmiötä haltuun, vaan annetaan täsämäohjeet kotioluen valmistukseen. Tämä ei itseäni kiinnosta, joten se selittää nopean läpikäynnin. Kirjoittajat esittelevät kyllä myös lyhyesti joitakin oluttyylejä ja käyttävät niissä esimerkkeinä Omnipollon oluiden reseptejä. Kirja on kirjoitettu jo 2013, joten Omnipollon tavaramerkiksi sittemmin muodostuneet jäätelösohjojuomat eivät ole tässä esillä. Muutama vierailijakin pääsee lopussa reseptejään esittelemään, kuten moneen ehtivä Brooklynin Garrett Oliver. Melko lennokkaalla otteella kirja on kirjoitettu, joten tämä on ehkä helpommin sulateltavissa on monet kuivakkaammat vastaavat oppaat.
Kuivakkaista "oppaista" voisi mainita Small-Scale Brewing'in.
VastaaPoista