lauantai 19. tammikuuta 2019

Popihn New Zealand IPA


Tarkoitus oli syödä lauantai-iltapäivänä pizzaa. Tarjontaa todellakin Nicessa reippaasti, sain kaksi pizzeria-suositustakin. Juha Nakarin valinta Le Safari näytti liian turistimaiselta, mutta sellaisiahan Nicessa tietysti suurin osa muistakin on. Päädyin kuitenkin Mari Siukosen suosittelemaan La Pizza Cresciin, vastapäätä on Le Quebec, jota päivällä mietin myös mahdolliseksi kohteeksi. Crescissä pizzat puolikuun muotoisia, joka on jonkinlainen Nizza-systeemi. Pepperoni-puolikas oli valtava, en jaksanut syödä loppuun. Todella juustoinen, joka on hyvä asia, mutta näin paksuna se meni märäksi. Ei sentään onneksi vieroksumaani Napoli-tyyliä. Tykkään silti ohuemmista, kuivemmista ja rapeammista lätyistä, vaikka erittäin hyvää tämäkin oli.

Tässäkin välissä jouduin ottamaan aikalisän hotellihuoneessa, nyt kahvia ja teetä juoden odotellen craft-baarin avautumista klo 18. Untappdin mukaan Libérationin Beer Districtissä parempi valikoima kuin originaalissa, joten suuntasin sinne. Taas tungosta tässä baarissa heti avausajan jälkeen. Paljon IPOja tarjolla, toisin kuin alkuperäisessä baarissa. Kova vaihtuvuus torstain jälkeen, ei tosin monta ranskalaista nytkään. Sellainen kuitenkin tämä NZIPA, joka saattaa jäädä reissun viimeiseksi ranskalaiseksi. 6,8% 40 IBU, nyt selvä onnistuminen frog-osastolla. Mehua on, kirpeää hedelmää. Ei horjahteluja, raikkaus kunnossa, kuiva kokonaisuus, puuttuu vain peräkärry. Panimo Vaumortista Pariisin kaakkoispuolelta. Nizza, Beer District Libération, 19.1.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti