sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Füchschen Alt



Neljäs yritys Im Füchscheniin, taas kova tungos sunnuntaina klo 1130. Ulkokuva on lauantai-illalta. Sain nyt puolittaisen istumapaikan, siis seinän viereen viritetyn laudan. Tässä muistan istuneeni myös 2001. Kirkasta altia. Maltainen ja hyvin kuiva, pähkinäinen täyteläinen maku, ei ohuutta. Katkeruus on heikompaa. 4,8%, aluksi kuivalta tuntunut runko tuntuu hieman makeutuvan toisen lasin kohdalla. Nyt kun kaikki neljä klassista alt-panimoa on tsekattu, niin ehkä lyhyt yhteenveto paikallaan. Hieman yllättäen vanha kunnon Uerige osoittautui ykköseksi, Schumacher ja Schlüssel olivat ohuempia ja Füchschen makeampi. Erot totta kai pieniä ja varmaankin maistelutilanteesta riippuvia. 

Füchschen aika vanha, vuodesta 1648 panimo toiminnassa. Jokin juoksutapahtuma päällä, puolet jegistä kadulla ja baarissakin numero rinnassa. Tämä ravintola näkyy aukeavan klo 9, muut perinnepaikat käsittääkseni klo 10. On kyllä hienoa katsoa juomanlaskijan työskentelyä, se on hypnoottista, kuin jokin luontodokumentti, alt-lasi täyttyy parissa sekunnissa ja vaahto muodostuu vertikaalisella ranneliikkeellä. Lasi vaihtuu lennossa, tynnyristä tuleva hana auki koko ajan. Düsseldorf, Füchschen, 28.4.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti