Suunnitelmana oli käydä Andechsin luostaripanimossa, joka jäi 1999 tsekkaamatta. S-Bahn-systeemi oli kuitenkin sekaisin, ei junia Herrschingiin Hauptbahnhofilta. Ongelmat olivat kärjistyneet jo edellisenä päivänä, näköjään satumaisella tuurilla pääsin viime tingassa lentokentältä keskustaan. Uusi tilanne, Forschungsbrauerei mahdollinen kohde, siellä nyt enemmän oluita tarjolla kuin 1999. Sinnekään ei kuitenkaan kovin helpolla pääse ilman S-junaa. Olin siis jumissa Münchenin keskustassa. Se ei ehkä kuitenkaan ole mahdollisimman huono kohtalo. Päädyin sitten lievän harhailun jälkeen Hofbräuhausiin. Alakerran Schwemmessä muutamia turisteja, muuten aika tyhjää ennen klo 11. Uutta talvizwickliä tarjolla, 5,5 %. Aika tummaa, vahva vaahto. Makeaa mallasta, lähes karamellista, mutta niin kuohkeaa, että maistuu hienolta. Ehkä ruistakin mukana. Henkilökunta heiluttaa tuoppeja aika lailla kävellessään. Vaahto estää oluen läikkymisen tuopista. Ei onnistuisi Suomessa keskimääräisessä paikassa. München, Hofbräuhaus, 5.12.2019.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti