Kolmisen vuotta sitten pääsin juomaan paria Makun tekemää it-firma Solitan olutta. Nyt Suvi Junes tarjosi tölkin Salamalla tehtyä uutta tuotetta. Tuopillinen-blogisti Jouni Koskinen on varmaan tässäkin hankkeessa product ownerina. 5,5 %, sameaa aprikoosimehun ulkonäköä, mutta suurehkosti vaahtoa. Tuoksussa kuivaa hedelmäisyyttä, miksei happamuuttakin. Paljon hiilihappoa, trooppishedelmäinen maku, lievästi hapan, pirteää kirpeyttä, maltaisuus olematonta. Jälkimakua on, se on nahkeasti kuivuvan pitkäkestoinen, mutta ei katkera. IPA-termi jää tässä siis katkeruuden puolesta perusteettomaksi, mutta eihän se ensimmäinen kerta ole. Jos hedelmäisyys on saatu aikaan humalan ja hiivan kautta, niin varsin paljon sitä on syntynytkin. Streittiin NEIPAan verrattuna happamuus karkoittaa viimeisenkin maltaisuuden, mutta ei tuo samanlaista tunkkaisuutta kuin brut-entsyymit. Kevytsourit eivät yleensä innosta, mutta kyllä tätä juo mielikseen hotelliaamiaisen painikkeeksi.
Salamaltako hyvää olutta?
VastaaPoistaMikäköhän sellainen olisi edes ollut?
Heti ensimmäiset Elektro ja Electrocution olivat lupaavia, mutta sitten on ollut epätasaista.
VastaaPoista