Norjalainen perinnehiiva kveik on ollut craft-panimoiden suosiossa pari vuotta ja nyt se on niin mainstreamia, että se on saavuttanut Alkon hyllyn. Varmaan kveik-olutta on ollut monopolissa ennenkin, mutta tuskin aiemmin näin selvästi oluen nimeen brändättynä. Hollantilaisen Kees Bubbermanin panimo on tehnyt IPAnsa kveikillä, kuivahumalina Azacca, Mosaic ja Ekuanot, märkäaromina lisäksi Chinook. 6,0 %.
Varsin samea, mutta ei NEIPAista läpitunkemattomuutta. Tiukka tiheä vaahto, tuoksussa mandariinia ja lievää fankisuutta. Maku on runsashiilihappoinen, sitruksinen, kirpeä, ei happamuutta, mutta ehkä lievää mausteisuutta. Kveikistä on vaikea saada otetta makumielessä, kokeilemani kveik-oluet ovat olleet laidasta laitaan ultrahappamista täysin neutraaleihin. Tämä on neutraalimmasta päästä, pieni tunkkaisuus voisi olla siitä peräisin, mutta tuskinpa tämä IPA muutenkaan on aivan raikkaimmillaan. Parasta ennen 07/2021, mutta sehän ei kerro mitään, ainoa merkitsevä asia olisi tieto tölkityspäivämäärästä. Ei katkeruutta juuri nimeksikään, IBU-lukema on 32. Suhteellisen miellyttävä, mutta ei mieleenjäävä olut. Ostopaikka Helsinki, Redin Alko.
Taannoinhan joku täkäläinen paskantamo sai Kveikillä aikaan kirjaimellisesti paskapommin, joka muistaakseni tässä tiedoitusvälineessä arvioitiinkin.
VastaaPoistaSe parin vuoden takainen Fiskarsin epäonnistunut kveik-olut oli tosiaan Alkonkin valikoimassa. Jälkeenpäin ajatellen siinä oli varmaan jotain muuta vikaa kuin kveikin aiheuttamaa. Tosin kveikejäkin on kai useita erilaisia.
VastaaPoistahttps://arijuntunen.blogspot.com/2018/02/fiskars-drikkekammerat.html
Noniin, ota noista paskantamoista selvää. Tämä unohtui: https://ulkohuone.blogspot.com/2017/06/ne-kehnommat-kesakaljat.html?m=0
VastaaPoistaTasapuolisuuden tähden, uuden kaljakesän korvalla, välttämättä että rakentavassa hengessä tämäkin: https://ulkohuone.blogspot.com/2017/06/mista-ne-on-ne-kelpo-kesabisset-tehty.html?m=0
VastaaPoista