Bryggerin growler alkaa koronaoloissa olla jo perjantaipullorutiini, vaikka viime viikko jäi välistä vappuhulinoissa. Nyt Majasen Olli tarjoili tupla-stoutia, 7,2 %, tämä porteralalaji tunnetaan myös nimillä foreign, export ja extra. En tiennyt etukäteen, mitä charbon tarkoittaa, mutta se on tietysti hiili. Aiemmin olen juonut Hollannin belgienklaavin De Dochter van de Korenaar -panimon Charbonia, joka oli savuinen vaniljastout. Humalina perinteiset Magnum, East Kent Goldings ja Fuggle, 50 IBU. Kaunis beige vaahto, mustalta näyttävä runko. Tuoksussa paahteisuutta ja suklaata todella intensiivisesti. Matala hiilidioksiditaso, melko makeaa, suklaisuutta, kuivattuja hedelmiä. Pehmeys on lähes cask ale -tasoa. Jälkimaussa brittiläinen kapea, mutta puraiseva katkeruus. Suhteellisen makea tämä on, mutta ei varmaankaan vaniljaa mukana. Savuisuutta tässä ei varmaan ole. Hieman kuivempi porter on minun suosikki, mutta onhan tämän kuohkeus todella nautinnollista. Ostopaikka Helsinki, Bryggeri Helsinki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti