keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Giesinger Naturtrübes Pils


Vuodentakaisen vierailun jälkeen Münchenin Giesinger on avannut uuden panimon kaupungin pohjoislaidalle, jossa on oma kaivo. Sen avulla se saa kutsua itseään müncheniläiseksi panimoksi ja mikä tärkeintä, Giesinger pääsee osallistumaan Oktoberfestiin ensimmäisenä uutena panimona yli sataan vuoteen. Münchenissä on tietysti tällä välillä toiminut kuuden perinteisen veteraanin ohella muita panimoja, esim. Forschungsbrauerei, mutta niiltä on puuttunut oma vesilähde. Tällä melko tekaistulta kuulostavalla rajoitteella perinnepanimot ovat ylläpitäneet asemaansa. Nyt siihen siis tulee yllättävä murros. 

Giesinger alkaa satsata myös vientiin. Italian jälkeen toisena vientimaana pieni ja sisukas Suomi, jonne Aproboo alkaa roudata panimon tarjontaa. Jukka Väätäseltä sain edustavan näytepakkauksen, josta ensimmäisenä testiin pils. Alkuperäisellä panimolla join Feines Pilschen -nimisen pilsin, jossa 5,7 %. Nyt nimenä pelkkä Pils, tai Naturtrübes Pils, varmaankin siis suodattamaton ja 5,5 %, 30 IBU. Käytännössä kirkkaalta näyttää, vaalean keltainen. Tuoksussa makeahkoa maltaisuutta, maussa enemmän ruohoa, pehmeän täyteläinen, lievää makeutta on maussakin. Peräkärry on baijerilaiseksi melko kantava. Ei ehkä niin raikas kuin voisi odottaa, mutta pehmeyttä hyvin matalahiilihappoisesti. Etiketin mukaan tehty originaalipanimolla Martin-Luther-Strassella ja pullotettu uudella tehtaalla Lerchenaussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti