Ballast Pointin imperial kahviporteria join ensi kerran 50-vuotisjuhlareissulla San Diegon rantabaarissa. Nyt tarjolla High Westin ruisviski- ja bourbontynnyreissä kypsytetty versio kolmen vuoden takaa. 12,0 %, 44 EBU. Musta olut käytännössä. Tuoksussa suklaata, kaakaota, rommia, mutta enimmäkseen tummaa suklaata. Maku on pehmeän suklainen, kuivahko, ei kovin täyteläinen, tuntuu ainakin viileämpänä jopa ohuelta. Hedelmää on, kuivattua luumua lähinnä. Ei juurikaan paahteisuutta. Vaniljaa tässä käsittääkseni oli jo alkuaankin ja bourbon tuo sitten lisää. Positiivisena yllätyksenä se ei kovin plajon maussa tunnu, makeutta on todella vähän. Ehkä rye on enemmän esillä, selvästi viskimäisyyttä on mukana leikkaamassa suklaata. Lopputulos on kuitenkin jotenkin epämääräinen, ei oikein selvää luonnetta. Juotavuus on hyvä, mutta monivivahteisuus jää saavuttamatta, jotenkin laimea kokonaisuus. Ostopaikka Helsinki, Arkadian Alko.
Olutnautiskelija, hophedonisti, kulkumies. Huomioita myös jalkapallosta, kirjoista, elokuvista ja musiikista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti