Heino-konserni on keskittämässä ostamiensa panimoiden tuotantoa Fiskarsiin, mutta ainakin Suomenlinna-brändi näyttää vielä olevan käytössä. Valmistuspaikaksi on merkitty Helsinki ja Suomenlinnan saaripanimo säilyneekin toiminnassa. Tåke on norjaksi sumu. Kveik-oluessa 5,6 %, 54 EBU, NEIPAista sameutta, vaahtoa muodostui turhankin terhakkaasti, mutta ehkä kolmen tunnin lepo ei vielä kveik-oluelle riittävä. Tuoksussa pistävää hedelmäisyyttä, hedelmäisellä tavalla happamuuttakin. Maku on yllättävän laimea, trooppista hedelmää on, mutta ei kovin intensiivisesti. Kuivaa, ei täysin miellyttävällä tavalla, tulee vähän kirotut brut-entsyymit mieleen. Jälkimaku ei ole tyhjä, mutta hedelmäistä kirpeyttä sielläkin on katkeruuden tilalla. Ehkä mallasrunko on liian heiveröinen, kirpeä hedelmäisyys on oluen leimaavin piirre, ei ole miellyttävä, vaikka ei tässä paljoa pielessä ole. Ostopaikka Helsinki, Redin Alko.
Net kirotut mikrobiperäiset alfa-glukosidaasit!
VastaaPoista