Kinopalatsin ykkössali oli lähes tyhjä uuden Top Gunin Fourth of July -näytöksessä, mielenkiintoinen tilanne verrattuna edellisillan täyteen saliin Reginan retronäytöksessä. 36 vuotta myöhempi jatko-osa hämmentävästi siis, vielä yllättävämpää että kyseessä on lähes remake. Juonessa ja visuaalisessa otteessa hyvin paljon samaa kuin originaalissa, mutta nyt kaikki toimii kuitenkin paremmin. Ohjaaja Kosinski on uusi tuttavuus, mutta ote on tässä leffassa miellyttävämpi kuin Tony Scottin muovisessa kiiltokuvamaailmassa. Vanhassa elokuvassa kuolleen wingmanin poika nyt draamassa samassa roolissa kuin isänsä. Romanttinen kohde nyt uskottavammin Jennifer Connellyn esittämä yksihuoltajabaarinomistaja. Cruisesta välittyy jollakin tavalla kuusikymppisen kaverin dilemmat, kun pitäisi jo antaa tilaa nuoremmille. Vaikka olet tietysti edelleen kaikkein kovin. Hurraa-patriotismia on hieman sordinoitu ja vihollinenkin hämärrytetään enemmän. Jossain lumisessa vuoristoisessa laaksossa vihamielistä ydinhanketta juonitellaan. Sinänsä varsin epäuskottavat toimintakohtaukset ovat entistä parempia, nyt niitä katsoessa ei pitkästy ollenkaan. Tykkäsin kohtuudella, onhan tämä kaikilta osiltaan parempi kuin originaali.
Olutnautiskelija, hophedonisti, kulkumies. Huomioita myös jalkapallosta, kirjoista, elokuvista ja musiikista.
Kuulemma ei ole wokeilua sun muuta kriittista rotuteoriaa, joten katsova yleiso loysi elokuvan. Yleensahan Hollywoodin elokuvatahdet on konservatiivisesti ajattelevia jos kukaan ei tieda heidan poliittisia mielipiteitaan, kuten mm. Eastwood. Vassarit ja rasisti-yllyttajat ja trans-aktivistit kylla kertovat kaikille isolla aanella mielipiteensa. Se ei vaan aina tuo niita lipputuloja. Cruise on pysynyt erossa tasta nykymaailman vouhotuksesta.
VastaaPoistaEnnen vanhaan kun oli musta nayttelija niin se oli siella koska oli hyva nayttelija tai karismaattinen, esim Sidney Poitier, Ossie Davis, Eddie murphy, jne. Nykyleffassa taytyy olla kiintiot joka seksuaaliselle suuntautumiselle ja ihonvarille ja tuputetaan politiikkaa siina samassa. Itse en enaa katso mitaan 1990-luvun jalkeen tehtya jos on pienikin epailys kiintio-ihmisista ja vassari-politiikasta.
Radikalisoiduinko mina vaiko muu maailma vastakkaiseen suuntaan?
Juha