Ranska on niitä maita, joiden ruoka-ajat eivät sovi minulle. Syön yleensä matkoilla hotelliaamiaisen klo 9. Seuraavan kerran on nälkä noin klo 16-17. Ranskassa ruokaravintolat aukeavat lähes poikkeuksetta vasta klo 19, joten jäljelle jäävät lähinnä pikaruokapaikat. Tällä kertaa Orléansissa kävi tuuri. Olen tällä reissulla oppinut assiette-termin, joka tarkoittaa kebab-paikoissa monipuolisempaa lautasannosta. Best of Burgers -nimisessä kioskissa tuli eteen ihan ok-tavaraa. Tarvittaessa maistuu parempikin ruoka, mutta oikeasti en ole kulinaristi. Ja sitten takaisin pääasiaan eli olueen. Terroir Alternatif on olutkauppa, mutta ainakin nyt kesäkelillä enemmän baari. Kuusi hanaolutta, pari mielenkiintoista. Fauvelta sumua, 6,2 %, Mosaic, Sabro, Simcoe. Verdant-hiivaa. Ananaksinen tuoksu. Ananasta on maussakin, puhtaasti, mutta ei kovin raikkaasti. Ei jälkimakua. Ohueksi runkokin jää, mutta voisihan tämä paljon huonompaakin olla. Orléans, Terroir Alternatif, 18.9.2024.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti