keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Hiisi Pirunpelto Kivibock

90-luvulla Suomessakin oli jonkin aikaa hyvin tarjolla Rauchenfelser Steinbieriä, klassisella menetelmällä tehtyä harvinaisuutta. Pyökkitulella kuumennetut kivet pudotetaan mäskäyskattilaan, jolloin niiden ympärille karamellisoituu sokeria. Myöhemmin samat kivet siirretään käymistankkeihin, joissa kuorrutus purkautuu. Lopputulos oli kevytsavuinen monimuotoinen omituisen raikas olut. En tiedä, millä menetelmällä Hiisin kivibock on tehty. 6,5%, 25 IBU. 
 
Lähes identtinen ulkonäkö Saimaan red alen kanssa. Hieman kirkkaampi tumman punaruskea väri. Kevyt vaahto, tuoksussa paahteista turvetta, lähes savuisuutta, yrttisen mausteinen myös. Maku on pehmeän maltainen, leipäinen, karamellinen, ehkä hieman yrttisen tervainen, nihkeän tahmea. Jälkimaussa on viipyilevää yrttistä mausteisuutta. Hieman mausteinen perusbock, ei oikein muuta, tämä oli nyt selvä pettymys. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti