torstai 28. kesäkuuta 2018

Belgia - Englanti 1-0

B-miehistöillä "Kaliningradissa" molemmat liikkeellä, vain maalivahdit ja toinen toppari jäljellä ykkösvaihtoehdoista. Lohkovoitolla ei ole nyt mitään arvoa, vaikka voittaja saa vastaan Japanin, häviäjälle Kolumbia. Merkittävintä on sen jälkeinen kaavio, jossa voittajalle tulee vastaan Brasilia tai Meksiko, häviäjälle taas hassunhelppo Sveitsi tai Ruotsi. Pudotuspeliparit pitäisi tietysti arpoa, mutta ongelmana on lepopäivät, turnauksen kestoa pitäisi kasvattaa. Joka tapauksessa kohtuullisen eloisaa ja vauhdikastakin peliä, Belgialle ehkä parempia tilanteita. Tielemansin hyvän vedon Pickford torjui, Cahill pelasti maaliviivalta sekavan tilanteen. Belgia otti kaksi varoitusta, joilla on merkitystä tasatilanteessa. Englanti voittaa lohkon tasapelillä, jos ei ota toisella puoliskolla kolme varoitusta enemmän kuin Belgia. 

50. minuutilla Januzaj rakensi itselleen paikan ja kiskaisi hallitusti vasurilla takanurkkaan. Se jäi ainoaksi maaliksi. Yritystä oli puolin ja toisin edelleen, mutta kumpikaan joukkue ei täysillä vedellyt. Rashford pääsi yksin läpi, veti ohi. 74. minuutilla Belgia-legenda Vincent Kompany ensi kertaa kentälle tässä turnauksessa. Loppuvaiheissa Fellaini pelasti Rashfordin maalilaukauksen. Belgia siis ajautui huonompana pidettyyn kaaviosijaintiin, mutta jos Meksiko voittaa Brasilian ja Kolumbia Englannin, niin tilanne näyttää jo toiselta.

3 kommenttia:

  1. Oho, "Kaliningrad", lainausmerkeissä! Toistaiseksi räyhäkkäin ardismi, haetaanko jo ulkopoliittisia hankaluuksia... Miksei suoraan Königsberg?!

    VastaaPoista
  2. Luin 70/80-luvuilla paljon Welt am Sonntagia. Siinä DDR kirjoitettiin aina lainausmerkeissä. Samaa miehitysaluettahan Itä-Preussikin on.

    VastaaPoista
  3. 20 vuotta sitten Nigeria pääsi Tanskaa vastaan ja pelaajat alkoivat heti puhua innoissaan tulevasta Brasilia-pelistä.Milutinovic teki varmasti kaikkensa tukkiakseen pelaajien turvat, mutta tuloksetta. Tanska tarvitsi vain 12 minuuttia ottaessaan 2-0 johdon ja sitä tietä otteluvoiton. Joka joukkueen kattaisi keskittyä täysillä vain tulevaan otteluun ja vastustajaan, vaikka tämä olisikin helppo. Suomen kiekkomaajoukkue voi varmasti antaa lisäinformaatiota miten kohdataan pudotuspelissä helppo joukkue.

    VastaaPoista