torstai 22. marraskuuta 2018

Sinebrychoff Karhu, pastöroimaton







Sinebrychoff on jo aloittanut 200-vuotisjuhlansa, kun 199 vuotta tuli lokakuussa käyntiin. Siihen liittyen Hietalahden Hemingway's -baariin on rakennettu näyttävä vaakatankkisysteemi tuulikaappiin, johon roudataan kylmäketjulla Keravalta pastöroimatonta Karhua. Näitä systeemejä on tarkoitus rakentaa lisääkin, mutta kuitenkin kohtuulliselle etäisyydelle Keravasta, Turku ja Tampere mainittiin alueen maksimaalisina etäpesäkkeinä. Hietalahdessa siis kaksi 250 litran astiaa, joita kutsuttiin tynnyreiksi. Kuparilieriöiltä ne kuitenkin enemmän näyttivät. Olutta kutsuttiin Karhu-tynnyriolueksi, hieman mielikuvituksettomasti, sehän kuulostaa peruskuluttajan korviin tavalliselta hanaoluelta. Jos ilmiölle halutaan huomiota, niin ehkä jonkinlainen erottuvampi brändi pitäisi keksiä, vähän niin kuin tšekit ovat brändänneet tankovna-oluet. Markkinointitilaisuudessa Sinebrychoffin henkilöstö kertoi oluen taustoista ja tarjolla oli mm. mustekalalla värjättyjä miniburgereita tuoreen Karhun lomassa. Tämä erä oli mitä ilmeisimmin tuotu panimolta suoraan ja raikkaalta se tuntuikin. Eihän Karhussa kuitenkaan juuri mitään makua ole, ei tässäkään, varsinkin kun se kohtuullisen kylmänä tarjoiltiin. Kari Ylänne kysäisi mielipidettä Laitilan Karhua pataan -markkinointi-iskusta, johon saatiin hillittyjä kommentteja. Sinebrychoffilla on kai ollut jotain tv-mainoksia, joissa on hassuteltu mm. IPA-juojien kustannuksella. En katso tv:n mainoskanavia, joten en oikein päässyt kärrylle, mistä puhuttiin. 

4 kommenttia:

  1. Ardelle mainos, näitä taitaa olla muutamia erilaisia: https://www.youtube.com/watch?v=nHVEAFcQIZ8

    VastaaPoista
  2. http://kusettaja.blogspot.com/2018/11/karhu-speltti-ipa-keravalainen-tulkinta.html

    VastaaPoista
  3. ... luoneeko uskottavuutta sekään, että mainosvideolla esiintyy autoritääriseltä vaikuttava stereotyyppisen surkuhupaisa flegmaattinen, infarktin partaalla olevan näköinen ja ehken vakavasta metabolisesta oireyhtymästä kärsivä "oikea panimomestari".

    VastaaPoista