lauantai 31. elokuuta 2024

Laitila Kukko Tosi Tuima





Laitila näyttää lähteneen täysin laukalle kesän lakimuutoksen ympärillä. 8,5-prosenttinen Tuima laimennettiin kauppavahvuiseksi ja nyt Alkoon Tuplapukin tappajaksi lähetetään Tosi Tuima, 9,5 %. Laitila toimitti tätä olutta näytepakkauksessa ja korosti tavoitettaan pistämällä pakettiin vertailukohdaksi juuri Olvin markkinajohtaja Tuplapukkia. 


Tosi Tuima on kirkas ja kultainen, peruslagerin ulkonäkö. Tuoksussa mallasta ja keksiä. Maussa on täyteläistä ja makeaa maltaisuutta, mutta myös selvää alkoholin poltetta. Vahvalla humaloinnilla jylläävät kymppivolttiset IPAt peittävät viinan, mutta neutraalilla lagerilla tilanne on toinen. Juotavuus heikkenee, maku kääntyy nihkeäksi. En innostunut. 


Myös Olvi tietysti ruunasi Tuplapukkinsa maitokauppaan kahdeksanpinnaiseksi. Laitila lähetti Tosi Tuimansa vertailukohdaksi kesyttämätöntä 8,5 -prosenttista Pukkia. Väri on paljon tummempi, meripihkainen. Kirkasta on, tuoksu täyteläisen maltainen. Maku on pehmeähkö, mitätön, vaisu. Makua ei siis ole, mutta eipä viinakaan paista läpi. En nyt osaa sanoa, kumpi tässä olisi parempi. Juotavuudessa Olvi on parempi, mutta Laitilalla on enemmän makua, toki myös viinaisuuskin mukana. Mutta täytyy sanoa, että eipä paljoa kiinnostakaan. Eiköhän tämä nyt ollut tässä, voin nyt unohtaa nämä tuotteet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti