maanantai 12. elokuuta 2024

Orimattila Lato Lypsyjakkara


Orimattilan rypsipitäjässä vaikutti takavuosina kovatasoinen kotipanimo Rabbit Island, mutta on siellä kaupallistakin toimintaa. Ruoholahdessa törmäsin Lato-brändiä käyttävän Orimattilan Panimon tuotteisiin. Toisaalta toisaalla kirjoitetaan panimon nimen olevan Orimattilan Lato. Valitsin testiin sumukaljan. Jonkinlaisena alaotsikkona tai sivubrändinö Kalja*Harri. Panimon nettisivujen mukaan kyseinen hahmo on panimon toimitusjohtaja. 5,5 %. Sameaa ja kovasti vaahtoavaa. Ikävä kyllä väri asettuu kovin tummaksi, joten ulkonäkö muistuttaa rospuuttorapaa. Tuoksu on aika neutraali, ehkä vähän karamellinen. Maku on kuiva, hiilihappoinen, hillitty, vaisu, lähes olematon. Ei mitään epämiellyttävää, mutta hedelmäisyyttä on todella minimaalisesti. Ei onneksi ole makea, joten kohtuullisen helppo juotava liiallisesta hiilihaposta huolimatta. Mutta kovin kauas NEIPAsta jäädään. Ostopaikka Helsinki, Ruoholahden K-Citymarket.

2 kommenttia:

  1. Korjauksena Orimattilan kotipanimo on siis nimeltään Rabbit Street Brewery. Lato tehnyt alkukesästä Rabbit streetin kanssa kollaboraationa Jänisjahti oluen. Valittavasti Lato lopettaa toimintansa kannattamattomana tämän kesän jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, ihmettelinkin miten löysin vain yhden Rabbitin. Tuossa siis nimivirhe, mutta blogista löytyy paljon arvioita Rabbit Streetiltä. https://arijuntunen.blogspot.com/search?q=rabbit+street

    VastaaPoista