Hiiden panimo Jyväskylässä on jo melkein päässyt unohtumaan. Tuotteita on heikosti ollut Helsingin baareissa. Ei oikein panimon tyylivalinnatkaan usein mätsää omiin mieltymyksiin. Nyt kuitenkin kuningaslaji pils käsillä Keski-Suomesta, 4,4 %. Melko kirkas, tummahko pilsiksi, poreilee. Onnkesi melko pehmeää, ei liikaa hiilihappoa, maltaassa ei kuitenkaan puhtautta, jokin mausteinen karkea vivahde leikkaa nautintoa. Vähän tässä on hedelmäisyyttäkin. Katkeruus on pilsin perusominaisuus, kun ainakaan vielä new england pils ei ole vallannut alaa. Ja se katkeruus tästä puuttuu. Suomessakin on jo tehty varsin mallikkaita pienpanimopilsejä ja tämä ei nyt niiden tasolle yltänyt. Panema, 31.7.2020.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti