maanantai 22. marraskuuta 2021

Beavertown X Crosstown Pastry Stout


 Yleensä välttelen pastry stouteja kuin ruttoa, tai ehkä modernimmin kuin koronaa, mutta nyt jonkinlaisena heikkona hetkenä mukaan lähti Heineken-konsernin tulkinta tyylistä. Heinekenin Tottenhamin panimolla tehty siis, Crosstown vastaa leivonnaisista. 12,0 %, 55 EBU, jälkiruokastandardi crème brûlée kai ollut inspiraationa. Mustaa on, kohtuullinen vaahto. Tuoksu on makea ja alkoholinen, rommimaisuutta. Maku on erittäin makea, karamellinen, mutta ei ollenkaan crème brûléen herkullisuutta. Tämä on jopa  karkeaa. Juoman kyllä tunnistaa olueksi, maltaisuus ja lievä paahteisuuskin tuntuu taustalla. Mausteisuuttakin on, aivan tyylin pahimpia inhokkeja tämä ei ole, mutta mitään miellyttävää en tuotteesta löydä. Monet tuntuvat tykkäävän paljon makeammistakin stouteista, joten varmaan tällekin ystäviä löytyy. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko. 

1 kommentti:

  1. Vältelleekö TK-yliluutnantti ruton lailla myös Saimaata. Sitähän olisi Sortavalan tapissa ollut tyrkyllä, historiallisesti varmaankin ensi kerran Stadissa ohella Kampin Oluenrakastajain olohuoneen; hukattu tilaisuus ottaa selkoa, josko olisi Saimaa Brewing Companyn aiemman, nerokkaan CEO:n J. Laukkasen jo vuosia sitten antama pahvikaljain raikastumislupaus vihdoinkin realisoitunut.

    VastaaPoista