perjantai 1. toukokuuta 2020

Olari Big Momma

Barleywinea Otaniemestä, 10,4 %. Ruma kuraveden ulkonäkö, heikko vaahto. Voimakkaan hedelmäinen ja maltainen paksu tuoksu. Maku on pehmeän makea, maltainen ja leipäinen. Trooppista hedelmäisyyttä löytyy täyteläisesti, mutta makeus hallitsee. Ei juuri kärryä, makeus jatkuu jälkimaussakin. Tämä on varsin samanlainen kuin viikko sitten juotu Bryggeri Helsingin barleywine. Ehkä kotimaisia panimoita voisi nyt kannustaa kokeilemaan triple IPOja, syntyisikö kuivempia sitrusoluita. Barleywineissa makeus on omaan makuun liikaa esillä. Juotavuus tässä on heikompaa kuin Bryggerin tuotteessa, mutta ei tässä sinänsä mitään valittamista ole. Ostopaikka Espoo, Olarin Panimo.

3 kommenttia:

  1. Kävin lokakuussa 2019 tässä panimossa. Muistelen vieläkin lämmöllä vierailua, jonka aikana käymissammioiden lomassa prässättiin kuumeisesti kotimaisista omenista siiderimehua aitoon, kieroilemattomaan siideriin. Mitä lienee tuolle siiderille sittemmin tapahtunut. Suurta meteliä en ole kuullut siitä pidettävän; vahinko, etten ole siihen törmännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... Aidon käsityöläissiiderin teko on, työlästä, ja liittyy se omanasadon valmistumiseen.

      Luulisi, että olisi helpompaa tilata purnukassa Puolasta omenamehutiivistettä, lantrata se vedellä ja eikun "aito" siideri "hand picked" omenista käymään...

      ... Ja jo vain Viinilehden siideriexpertti Maria Markuskin kutsuisi tekelettä "tuorepuristetusta omenamehusta" tehdyksi...

      Poista
  2. Vierailusta on postauskin.
    https://arijuntunen.blogspot.com/2019/10/olari-finnish-hop-pils.html

    VastaaPoista