perjantai 24. huhtikuuta 2020

Bryggeri Helsinki Hoppiness in Helsinki

Kävin taas hakemassa Majasen Ollilta astiallisen hanaolutta Bryggerin panimokaupasta. Tästähän alkaa muodostua jo koronaperinne. Viime perjantaina törmäsin myös naapuriblogisti-Jouniin ja nyt bongasin Pitkääsiltaa ylittäessä raitiovaunun ikkunasta Olutkoira-Teemun. Jos haluat nähdä kulkutaudin riivaamassa kaupungissa olutbloggaajan, oikea aika on perjantaisin klo 17-18. Tällä kertaa growler-roolissa Bryggerissa oli vain litran patenttikorkkipullo. Se on ymmärrettävää, koska sisältönä oli 11-prosenttista barley winea. Hieno nimi oluella, Hoppiness in Helsinki, yllättävää ettei aiemmin kukaan ole tämmöistä nimeä keksinyt.

Hämmentävän samannäköinen olut kuin viimeviikkoinen Supernova. Tuoksussa on terävämpää maltaisuutta ja alkoholinkin kuumeisuutta. Maussa toffeeta, karamellia, kypsää hedelmää, ylikypsääkin. Myös vähän kuivempaa leipämäisyyttä, joka tarttuu "suulakeen". Jälkimaku on aika tyhjä, hyvin kevyesti katkeruutta. Ehkä yllättävintä on hyvä juotavuus, olut tuntuu ajoittain jopa ohuelta. Makeus tässä henkilökohtaisesti eniten häiritsee vaikka aivan melassimaisuudessa ei ollakaan. Alkoholi ei maussa tunnu, tykkään hedelmäisemmistä barley wineista, mutta kyllä tälläkin ansionsa on. Ostopaikka Helsinki, Bryggeri Helsinki.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oluen nimi taitaa olla ihan vain ’barley wine’

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Ryöstöhintaista tietenkin, L/H -suhde?

Ari Juntunen kirjoitti...

Äh, olipa nolo väärinkäsitys tuo nimi. Eristyksissä näköjään alkaa jo höperehtimään. Tietysti Hoppiness in Helsinki on Bryggerin slogan ja tuo tarra leimattu kaikkiin panimon pulloihin. Barley wine -tarra sitten sen päällä. Näin litran pullon nyt ensi kertaa ja innostuin sloganista. Eipä tullut puheeksi Ollin kanssa.

Ari Juntunen kirjoitti...

Alkoholikertoimella korjattuna tämä oli sikahalpaa. Litran hinta 11,90 euroa.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Noniin, tätähän voisi hankkia L/H -testiin jo pelkästä solidaarisuudesta oman kaupunginosan paskantamoa kohtaan näinä raskaina aikoina.

Ari Juntunen kirjoitti...

Se myytiin ennakkoon jo loppuun, en tiedä tuleeko jatkossa tarjolle. Vapun growler-olut Sofiankadulla on hefeweizen. Varmistin vielä Majasen Ollilta, että oluen nimi on tosiaan Bryggeri Barley Wine. Hoppiness in Helsinki olisi kyllä nimi, tulee mieleen leffa Sleepless in Seattle.

Hop Shot kirjoitti...

Katsotaan ehditäänkö vielä ennen shit shown päättymistä laittaa punaviinitynnyrissä levähtänyttä versiota samasta oluesta. Ja tuon sloganin takana on sama mielleyhtymä tuohon klassikkoelokuvaan 😊.