Päivätyökiireiden takia saavuin Otaniemeen myöhässä, Ilkkaa ja Villeä ei näkynyt. Kaivelin koronapassia esille, kun tiskin takana toiminut Tatu Hämäläinen kertoi tarjoilevansa saatujen ohjeiden mukaan minulle lasillisen uutta Coneheadia. Sehän sopi hyvin ja sitten Tatu ohjasi minut epämääräistä reittiä lautaportaita pitkin kakkoskerroksen VIP-tiloihin. Täällä en ollut ennen käynytkään, hämmästyttävä sohvaosasto korotetussa avotilassa. Ville ja Ilkka olivat jo täällä. Sosiaalisessa tilanteessa en Coneheadista muistiinpanoja tehnyt, hanaversio tuntui voimakkaan greippiseltä NEIPAlta. Pienien vink-vink -vihjailujen jälkeen nuuhkin olutta kovassa pakkasessa tukkeutuneen nenän kautta ja ehkä jotain yrttimäisempää vivahdetta tuoksussa todellakin oli. Pääsin sitten vertailemaan Coneheadin tölkkiversiota, joka todellakin vaikutti aromaattisemmalta ja makeamman trooppiselta hedelmäisyydessään. Keg-versio ei siis oikein toimi edukseen tällaisessa oluessa, ainakaan tässä esimerkissä. Mielenkiintoista.
Vielä 10 vuotta sitten olin ns. varma siitä, että hanaversio on aina parempi kuin pullo-olut. Taustalla oli perusteellinen perehtyminen esimerkiksi brittiläiseen real aleen, saksalaisiin ja tšekkiläisiin lagereihin ja tuoreisiin amerikkalaisiin IPA-oluisiin. Joissain belgityyleissä, varsinkin lambicissa vakaumukseni alkoi horjua, mutta pidin niitä sääntöä vahvistavana poikkeuksena. Viime aikoina olen joutunut tarkistamaan näkemystäni. Varsinkin moderneissa IPA-oluissa tuore tölkki saattaa olla parempi nautintoastia kuin keg. Growler ehkä kuitenkin hakkaa vielä tölkin.
Toimitusjohtaja Tommi Koistinen liittyi seuraan ja tarjolle tuli vielä growlerista Mic Check Fruit Bomb NEIPAa, 6,0 %. Tästä ehdin tehdä jotain noutsejakin, olikohan mukana hieman harvinaisempaa australialaista Topaz-humalaa. Ainakin Melanoidin-mallasta. Sameaa on, sitruksista tuoksua. Raikasta, kuivaa, sitrusta, appelsiinia. Huomattavasti katkeruuttakin. Puhdasta ja todella miellyttävää. Kohtuullisen täyteläistäkin näin kevyeksi olueksi. Vielä ennen paluuta itään tuoreimmat maistiaiset marraskuussa ensi kerran kokeillusta kaurastoutista, joka on saanut nimen Recommendation Beer. Siitä enemmän, kun pääsen tölkin kokeilemaan. Espoo, Olarin Panimo, 21.12.2021.
Kelpo kaiffari André on erinomainen valinta, saakeli vieköön, tag mig fan åckså!
VastaaPoistahttps://kusettaja.blogspot.com/2021/12/achtung-kusettaja-pop-up-adventti-extra_21.html?m=1