sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Jouluolutmaistelu 2021


 Peter Tammenheimo pyrki järjestämään jo viikko sitten jouluolutmaistelun, mutta puolet osallistujista joutui sairastuvalle. Tälläkin kertaa Kusti Ollikainen ja Petteri Kinnunen olivat työkiireiden takia poissa, mutta riittävä kokoonpano saatiin kasaan. Peterin ja minun ohella Jaana Hihnala, Ville Leino ja Ilkka Sysilä. 29 jotenkin jouluista olutta testattavana. Viiden oluen seteissä, pisteytys 0-100. Tämä skaalaus ei ole itselleni erityisemmin tuttu ja alkuun olikin hieman vaikeaa saada tuntuma pisteisiin.


Normaaleja muistiinpanoja blogia varten en sosiaalisessa tilanteessa pystynyt tekemään, joten tässä vain jotain yleisluonteisia huomioita. Suurin osa oluista oli keskinkertaisia noin 60 pisteen suorituksia. Mitään erityisen hirveää ei tullut vastaan, mutta ei varsinaisia huippujakaan. Tempelin Julmust oli omalaatuisen miellyttävä alkoholiton juoma, mutta ei olut tietenkään. Koffin Jouluolut oli setin heikoin, verisen metallinen ja pahvinen, 45 pistettä. Makun Vaahtoparta tuntui nyt jostain syystä hieman paremmalta kuin viikkoa aiemmin. 


Parhaat pisteet itseltäni sai Tujun imperial stout Kovempi Paketti, 85. Nøgne Ø:n God Jul oli mausteisista oluista miellyttävin, 82. Hieman yllättäen tykkäsin myös Delirium Christmasista, 78. Olutpajan Jouluolut ja Shepherd Neamen Christmas Ale olivat myös mukavia, vaikka niissä ei nimen lisäksi muuta jouluista ollutkaan. Molemmat 75. Viime viikon ennakkotapahtumassa oluiden taso oli kyllä selvästi parempi.


Pienenä välipalana Peter tarjoili kahta NEIPAa. Aika samanlaisia, mutta toinen oli selvästi raikkaampi ja monimuotoisempi. Molemmat olivat Olarin ykköstykkiä Runawayta, toinen tölkitetty kesäkuussa ja toinen tällä viikolla. Omasta mielestäni puolivuotiaskin oli yllättävän hyvässä kunnossa, hyvä NEIPA kestää siis kohtuudella ikääkin. Itse oluen isä Ville Leino olisi kuitenkin antanut sille vain 60 pistettä. Tuore Runaway oli selvästi parempi kuin yksikään varsinaisen session olut. Jälkiruokana vielä Peterin pohjattomasta kaapista Sakun Tripel Vision, vain 7,5 %. Hedelmäinen, belgiesterinen, makeahko, mutta myös tunkkainen. En erityisemmin tykännyt. 


Mielenkiintoinen kokemus jälleen kerran, vaikka oluiden keskinkertaisuus jäikin hieman harmittamaan. Peter kokoaa lähiaikoina kaikkien pisteet yhteen ja nähdään laajempi näkemys. Kiitokset isännälle ja kanssamaistelijoille. Hauskaa oli, ehdittiin mm. spekuloida ensi viikolla julkistettavan Hyvän Tuomaan identiteettiä. 5 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Hyvän Tuomaan (h.c.) identiteettispekuloinnin yhteydessä pokka pöydässä piti; kukaan läsnäolijoista ei vuotanut tietoa omalle kohdalleen tulossa olevasta himoitusta tunnustuksesta, (h.c) = humorus causa, huumorin tähden.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Hyvän Tuomaan (h.c.) identiteetistä on esitetty alustavia arveluksia; jännitys, juonittelu ynnä vehkeily nimityksen tiimoilla on tavoittanut ennen näkemättömät mittasuhteet!

https://kusettaja.blogspot.com/2021/12/achtung-kusettaja-pop-up-adventti-extra.html

ja

https://kusettaja.blogspot.com/2021/12/achtung-kusettaja-pop-up-adventti-extra_16.html

BierBaron kirjoitti...

Mielenkiintoinen setti. Olutpajan kohdalle painettu sijaintitiedoksi Forssa. Meinasi tulla iltateet kosketusnäytölle tuon tiedon takia, mutta lienee sekoitettu listaa koottaessa OlutMyllyyn? Tai mistä minä tiedän, Google ei pajan forssaantumista ainakaan paljastanut.

Ari Juntunen kirjoitti...

Joo, toki kommentoin heti Peterille Forssasta. Siinä oli mennyt paja ja mylly sekaisin. To Ølkin oli muuttanut Norjaan.

Peter Tammenheimo kirjoitti...

Täällä kollektiivisessa tuloslistauksessa muistipapereille eksyneet erheellisyydet on korjattu.
http://tammenheimonmatkassa.fi/tammenlinnan-suuri-jouluolutmaistelu/