Craft Beer Gardenissa tuli keskusteltua Kopulan kanssa Bryggerin hellesistä, jonka missasin SOPPissa. Luulin sen olevan vanhaa kamaa, jonka olin jo tyypannut. Jälkeenpäin tsekkasin, että näin ei ollutkaan. Painuin siis panimobaariin, jossa arvoituksellisesti tätä kohuolutta ei ollutkaan hanassa. Se löytyi vain pullosta ja epäilykseni oluesta vahvistuivat uudelleen. Olisiko se uutuus sittenkään? 5,0%, IBU 20. Kaunis olut. Etiketin mukaan oluessa tšekkiläistä kevätohraa. Sekin todella omituista, miksi baijerilaiseen ydintyyliin pitäisi hakea maltaat naapurimaasta? Humalana sentään saksalainen Saphir, joka etiketin mukaan tuo mukaan lievää hedelmäisyyttä. Tässä vaiheessa päätäni alkoi jo särkeä. Miksi hellesissä olisi hedelmäisyyttä? No, maistoin olutta. Yllättävän makea bulkkilagerin tuoksu. Maltainen maku, jossa karamellisuutta liikaa, samoin hiilihappoja. Katkeruus on paljon voimakkaampaa kuin IBU-lukema kertoo. Se on paras osa tässä oluessa, joka jäi nyt vääjäämättä pettymykseksi. Jää hyvin kauaksi Münchenin oikeista helles-oluista, tällaista ei Mathias Hüffnerin aikana tapahtunut. Erikoinen tapaus kaiken kaikkiaan. Bryggeri Helsinki, 3.8.2019.
lauantai 3. elokuuta 2019
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Harmi, ettei tarjolla ollut hanaversiota oluesta. Pulloversio oli minullakin Bryggerissä liian makea ja karamellinen, aivan kuin eri olut. Hanasta tuo on jo kahdesti säväyttänyt, panimolla sekä SOPPissa.
kopula
Join SOPPissa hanatuotteen ja hyvin kauas sekin jäi baijerilaisesta hellesistä. Sokkona olisin veikannut belgiblondea.
Lähetä kommentti