tiistai 13. joulukuuta 2022

Argentiina - Kroatia 3-0

Kroatia aloitti samalla miehistöllä kuin Brasiliaa vastaan. Argentiinalla nyt kaksi topparia ja Acuñan tilalla Tagliafico. Di Maria jatkaa penkillä, Paredes avauksessa. Odotetusti tunnusteleva rauhallinen aloitus.Kroatia piti palloa. 24. minuutilla Fernándezin veto kaukaa, Livakovic torjui. 32. minuuttia Fernández vapautti Álvarezin läpi, nosto ei mennyt maaliin, mutta Livakovic läpsi hyökkääjän nurin. Ei ehkä kaikkein selvin pilkku, koska pallo ei enää Álvarezilla. Aihetta silti oli. Messi veti varmasti ylänurkkaan. Heti perään Messi päästi Álvarezin uudelleen vauhtiin. Juniorihyökkääjä rynni voimalla, taidolla ja varsinkin onnella pallon maaliin. Argentiina sai täysin otteen ja kulmasta Mac Allister puski alanurkkaan, Livakovicilta huipputorjunta.


Tauon jälkeen Orsic ja Vlasic tutusti sisään. Heti perään myös Petkovic. Kroatia pelasi isommalla riskillä ja Messi pääsi kokeilemaan, mutta ei saanut Livakovicin ohi. Sitten lopullinen ratkaisu, 70. minuutilla Messi väänsi hienosti tähtitoppari Gvardiolin ohi boksissa ja syötti Álvarezin vapaasti maalintekoon. Kaunista. 74. minuutilla lopulta sisään Paulo Dybala. Kavennus lähellä kulmasta, Perisic jatkoi päällä takakulmalle, mutta Lovren ei yltänyt. Argentiinalle ansaittu voitto. Kroatia muuten vahva, mutta Boksicin, Sukerin tai Mandzukicin kaltainen viimeistelijä puuttui tyystin.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Buenos Airesin kelpoja kräftkaljoja hiljan ynnä runsaasti, itsensä jo puoli-argentiinalaiseksi kiskonut Tk-yliluutnanttikin kannustanee forssilla Argentiinaa maailmanmestaruuteen, ynnä Anikóa Hyvään Tuomauteen h.c., saatana!