tiistai 3. huhtikuuta 2018

Andechs Spezial Hell

Siirryin keväisessä alkuillassa kävellen Kaisaniemestä Taka-Töölöön, jossa aivan liian pitkän odotuksen jälkeen lopulta baijerilaisen superpanimon tap takeover. Andechsia on ajoittain ollut Suomessa tarjolla, mutta aivan liian marginaalisesti. Toivottavasti tilanne muuttuu. Session alkuun spezialia, Baijerin aivan omaa oluttyyliä, vahvaa lageria hellesin ja bockin välistä, 5,9%. Harmittavasti Töölön kalaravintolassa jääkiekko-ottelu häiritsee tilannetta, jengi näyttää seuraavan Oulun ja Helsingin ryhmien yhteenottoa. Sain kuitenkin istumapaikan taaempaa. Hyvin kirkas, kaunis kultainen väri. Äärimmäisen maltainen olut, tällainen on nykyään todella harvinainen. On jo melkein edes vaikea ymmärtää miten näin intensiivinen viljainen maltaan maku saadaan olueen. Tämä on nykyään huikeaa ekstreemiä kamaa, ei mitään hedelmäisyyttä, mutta ei mitään horjahteluja, pelkkää tyrmistyttävää laatua. Katkeroa on, mutta vain nokare, hiilihappoa varsin paljon. Totaalin fantastista olutta. Janoinen Lohi, 3.4.2018.

2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Johan on superlatiivia ulkomaan eläville! No, toivottavasti sitä saadaan pian myös täältä, sillä SBC on ajanut tykistönsä asemiin...
http://kusettaja.blogspot.fi/2018/04/hello-world-here-comes-saimaa-brewing.html?m=0

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä pyrin reissussa ollessa juomaan aina paikallista olutta mutta nyt kun tuli Bukarestissa tämä vastaan niin päätin tehdä poikkeuksen tämän blogipostauksen ansiosta, ja onhan tämä kyllä hyvää. Maksoi muuten reilu 2,5 euroa puoli litraa.

Juhani