torstai 15. huhtikuuta 2021

Pien KWYJIBO Sabro & Citra NEIPA Pienen neljäs olut ja growler-tarjonnassa kolmas, edelleenkin alamäki jatkuu alkoholiprosenteissa, nyt enää 6,3 %, ollaan siis oikeastaan jo sessio-IPAn puolella. 6,5 % on henkilökohtainen alaraja NEIPOissa, west coast -puolella 7,0 %. Ilmeisesti lähes sinkkuhumaloitu Sabrolla, Citra vain lisämausteena. Ehdin kuulla, että Pienen kaikkien oluiden nimet tulevat Simpsons-animaatiosarjasta. Tämän nimen alkuperää olisikin saanut arvailla. Se näkyy tarkoittavan "a big, dumb, balding North American ape with no chin and a short temper". Olen tietysti sarjaa satunnaisesti silmäillyt, mutta en tällaisia viittauksia tunnista. 


Normaali NEIPAn ulkonäkö, vaalean keltaista, sameus läpitunkematonta, reipasta pitkäikäistä vaahtoa. Hyvin voimakas tuoksu, yrttisyyttä, jopa jotain mausteisuuttakin, herukanlehtiä, lievemmin sitrustakin. Maku on kuohkea, kuiva, todellakin yrttinen, mutta ei sellainen vanhentuneen sitrushumalan yrttinen tai juuresmainen. Tuoretta tämä tietysti on ja Sabro nyt on tällainen. Kovasti mainostettua kookosta en nytkään oikein tavoita. Minttua sen sijaan voisi hyvinkin maussa olla. Hedelmäisyyttä on totta kai myös, mutta ei nektaritasolla, mikä on vain hyvä asia. Voimakas kuivuus kääntyy mukavasti katkeruudeksi, jossa pienoinen öljyinen tai rasvainen liukuedistäjä. Oikein hyvä jälkimaku. Maltaan runko jää nyt huojumaan selvästi, tämä vahvuus ei oikein riitä näin voimakkaasti humaloidulle oluelle. Ei siis täysin tasapainossa, mutta erittäin miellyttävää olutta tällaisenaankin. Toivottavasti vain Sabro ei jatkossa kovin usein pääse päärooliin, pienempinä annoksina muiden seassa se toimii paremmin. Ostopaikka Helsinki, Pien Brewpub.


3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Eiköhän näiden kaikkien, ynnä niihin liittyvän kaiken, aika ala jo olla vorbei.

Tuopillinen (Jouni Koskinen) kirjoitti...

Jäi tämä hankkimatta, kun en ole tuosta Sabrosta niin innostunut. Mutta tää on näyttänyt kaikissa kuvissa (paitsi panimon omissa) todella ruman ruskealta. Piti ihan siksi asioikseen kysyä, onko se vain kameroista kiinni vai oliko se tuollaista Sonnisaaren Rupa-Ension kaltaista mujua?

Ari Juntunen kirjoitti...

Vähän hämärä tuossa terassikuvassa on, se ehkä vääristää väriä. Ei se minusta erityisen rumalta näyttänyt, mutta ei niin kuulaalta kuin tällaiset parhaimmillaan.