Iso-Roobertinkadun laatubaari täytti monen muun (nojaa, ainakin Janoisen Lohen, Vastarannan Kiisken ja Oluthuone Leskisen) ohella tänä vuonna 30. Lohen tapaan se on pysynyt alkuperäissijainnissaankin, vaikka oli välillä toista vuotta evakossa Kaisaniemessä. Baarissa tapausta juhlistettiin pienimuotoisella tilaisuudella, jossa nautittiin Makun tekemää juhlaolutta, paikalla tavanomaiset epäillyt. Baarin henkilöstöstä ollut mukana reseptiä suunnittelemassa ainakin Kusti Ollikainen, joka kertoili lyhyesti baarin vaiheista. Juho Virtasen tuoma olut on perinteinen cask-bitter, 4,5 %, 30 IBU, Fuggles ja East Kent Goldings, pienenä modernimpana tvistinä myös uuden mantereen Cascade-humalaa. Pehmeää kamaa, maltaista, pähkinäistä, hieman karamellistakin. Katkeruutta nokare, mutta sitä voisi olla pitempikestoisesti. Perusasiat siis kunnossa, mutta jotain kuohkeutta, elastisuutta, intensiivisyyttä vielä täysosumasta puuttuu. Vaikea sanoa miten siihen päästään, se vaatinee pitkää kokemusta ja perehtymistä prosessin kaikkiin osa-alueisiin. Paloasema ja HOMBRE siinä pääsivät äsken varsin pitkälle. Mutta kunnon olutta Makultakin, join useamman mielelläni. Tätä on baarissa 16 caskia, joten ihan heti se ei pääse loppumaan. Black Door, 23.8.2022.
keskiviikko 24. elokuuta 2022
Black Door 30 vuotta ja Maku Musta Ovi, cask ale
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti