sunnuntai 31. elokuuta 2008

Ridgeway High & Mighty Beer of the Gods

Kajaanin Citymarket parantaa kuin sika juoksuaan, jokaisella vierailukerralla tuntuu tarjolla olevan jotakin uutta. Nyt hyllyyn oli vielä ilmaantunut Diamond Beerin maahantuomista oluista suhteellisen yksityiskohtaiset kuvaukset oluista. Vastaavasta asiakaspalvelusta voi vain haaveilla esim. Alkon kohdalla.

Oluen etiketissä nyrkkiin puristettu käsi, hieman Tommie Smithin ja John Carlosin México-tyyliin, hanska tosin puuttuu. Lisäksi kaulaosassa teksti "Massachusetts USA", vaikka olut on valmistettu Oxfordshiressä Englannin sydämessä. Lisätekstin mukaan kyseessä on beer of uncertain parentage. Alunperin kai siis kotoisin Massachusettsista, jossa se mainitaan tehdyn saksalaisen reseptin mukaan ja ylihumaloitu amerikkalaiseen tapaan. Englannissa sitten "tehty aleksi", ilmeisesti jenkkiversio on ollut pohjahiivaolut.

Paljon puhetta, mutta itse olut on huomattavasti vaatimattomampi. Kirkas pale tai golden ale, etiketin mukaan vehnää mukana. Se onkin aistittavissa, peittää hedelmäisyyden taustalle. Jälkimaku on ohut, humalaa saisi olla huomattavasti enemmän.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä löytyy myös Oulusta Stockmannin Herkusta

Anonyymi kirjoitti...

Tätä löytyy jokasesta marketista b-luokan olut