tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kreikka - Argentiina 0-2

Rehhagel alitti itsensä, kokoonpanossa lähes pelkästään toppareita ja Messi erikoisvartioinnissa. Maradona otti paljon vaihtomiehiä, putoaminen jatkopeleistä oli melko teoreettinen vaihtoehto. Argentiina rakensi aloitusjaksolla 5-6 puolittaista maalintekopaikkaa, asialla Aguero kahdesti, Veronin hyvä kaukoveto, myös Maxi Rodriguezilla ja Messillä mahdollisuuksia. Hyvin vaikeaa Kreikan sumpun avaaminen on. Rehhagel otti tauolla pois ainoan taitopelaajansa Karagounisin. Heti toisen jakson alussa Kreikalla maalipaikka vastahyökkäyksesssä, Samarasin veto hieman ohi. Rehhagel laski pelkästään Nigerian voiton varaan ja omaan maalittomaan tasapeliin. Loistavaa, että näin raukkamainen taktiikka epäonnistui surkeasti. Messillä ja Bolattilla ratkaisumahdollisuudet, Maradona otti sisään juniori Javier Pastoren ja 36-vuotiaan Boca-legenda Martin Palermon. Lopulta 75. minuutilla kulman jälkitilanteesta epävarma toppari Demichelis pääsi kiskaisemaan verkkoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Messi tolppaan ja pari minuuttia myöhemmin vielä uuden Messi-laukauksen reboundista Palermo pääsi viimeistelemään. Argentiinan peli ei erityisemmin ilahduttanut, mutta kyseessä poikkeustilanne antijalkapalloa harrastavan Kreikan kanssa. Samaan aikaan Nigeria ja Etelä-Korea pelasivat tasan, joten Etelä-Korea pääsee pelaamaan Uruguayta vastaan.