lauantai 5. huhtikuuta 2014

Hiisi Kyyttö

Useampien vanhojen tuttujen moikkaamisen jälkeen päädyin Jyväskylän olutlegendan Hannu Nikulaisen pöytään arvioimaan tarjontaa hieman rauhallisempaan tahtiin. Sain lopulta vaihdettua tyylisuuntaakin siirtymällä Jyväskylään oluiden alkuperässäkin. Hiiden lehmäinen nimi on päätynyt milk stoutille. Maitohappoa, kirpeää hedelmää, kevyttä katkeruutta. Aika näppärää, hyvin on onnistunut. Lievää mausteisuutta, jotain lakritsankaltaista mukana. Luin jälkeenpäin netistä Sinensis-nimimerkin arvion oluesta, jossa mainitaan lakritsaa käytetyn suoraan valmistuksessa. Itselleni se ei kunnolla läpi tullut, en pitänyt olutta erityisen makeanakaan. Helsinki Beer Festival, 4.4.2014.

Ei kommentteja: