Pääsimme Panamen panimomestarin puheille, joka osoittautui nuoreksi mieheksi Bambergista. Hän piti Ranskaa lupaavampana maana craft beer -valloitukselle kuin Saksaa, koska ranskalaiset haluavat aina kokeilla uutta. Saksalaiset ovat liikaa jämähtäneet helles/dunkles/weizen -perinteisiin. Schlenkerlan oluista hän totesi, että ne ovat paikan päällä panimoravintolassa maailman parhaita, mutta Bambergin ulkopuolelle vietynä jotain aivan muuta. Se on ollut omakin havaintoni. Paname on lähtenyt hyvin liikkeelle ja tuotantoa on tarkoitus kasvattaa. Pariisissa on valtavasti kasvutilaa tällä hetkellä craft beerille.
Panimomestari tarjosi meille upouutta winter alea, 6%, vain 24 IBUa. Neilikkaa ja onkivääriä havaittavasti, mutta ei liian mausteinen. Mallas hallitsee mukavasti ja maustetvisti toimii kohtuudella. Ei ne kuitenkaan olutta kuitenkaan paranna. Pariisi, Paname, 5.1.2017.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti