tiistai 22. tammikuuta 2008

Egypti - Kamerun 4-2

Vastakkain puolustava mestari Egypti, jolla pisimmät jalkapalloperinteet Afrikassa, ja Kamerun, tavallaan mantereen menestynein tai ainakin kuuluisin joukkue. Nyt pelattiin Kumasissa, täälläkin parempi nurmikenttä kuin pääkaupunki Accrassa. Kamerunin suuruuden ajat ovat kaukana takana. Joukkueessa nimekkäitä pelaajia kuten Eto'o, Geremi, Song, Kameni, mutta todella vaisu esitys. Vaatimattomalla menestyksellä Afrikkaa kiertänyt Otto Pfister ei ollut saanut aikaan minkäänlaista toimivaa taktiikkaa. Keskikenttä täysin unessa, Eto'o joutui hakemaan palloa alhaalta. Ilman mielialatähti Midoa pelaava Egypti oli taktisesti kypsä ja meni johtoon 13. minuutilla Hosnin rangaistuspotkulla, kiistaton käsivirhe. Pari minuuttia myöhemmin oppikirjamaisella vastahyökkäyksellä jo 2-0, Zidan pelasi yhteen Shawkyn kanssa ja sijoitti helposti ohi Kamenin. Bundesligassa heikolla menestyksellä roikkunut Mohamed Zidan kentän hahmo, ensi jakson yliajalla maalivahti El Hadari antoi pitkän vapaapotkusyötön, Zidan otti haltuun ja veti hallitusti 18 metristä vasurilla ylänurkkaan.

Kolmella vaihdolla Kamerun sai yllättävän selvästi otteen toisella jaksolla ja heti 51. minuutilla Eto'o pukkasi kavennuksen. Enempää tulosta ei kuitenkaan, vaikka Egyptin taso pysyi oudon paljon heikompana kuin ensi jaksolla. Lopullinen ratkaisu 82. minuutilla, Hosnikin teki toisen maalinsa, tyylikäs alanurkkaveto 22 metristä. Yliajalla Eto'o vielä loppunumerot rangaistuspotkusta, mutta vain juuri ja juuri maalivahdin käsien läpi. Ehkä Kamerun selviää Sudanista ja Sambiasta, muttei se varmalta näytä.