lauantai 12. tammikuuta 2008

Dunedin Bohemian Rhapsody Imperial Pilsner


Onnistuin nyt tällä reissulla tunkeutumaan Pinellas-niemen Dunedin-skottikaupungin panimobaariin, lauantaina paikka oli auki jo lounasaikaan. 2004 jäin nuolemaan näppejä oven taakse. Dunedinin keskusta kuhisi jengiä, jokin taidefestivaali/toritapahtuma/Irak-soturin kotiinpaluujuhla oli sulkenut katuja ja täyttänyt kaikki parkkipaikat.

Panimorakennuksessa on karu hanahuone, tarjolla 11 omaa olutta ja pari vierailijaa. Korkea laajahko tila, seinät täynnä soittimia ja olutrekvisiittaa. En tykkää juoda pieniä maisteluannoksia panimoravintoloissa, vaikka sillä lailla saisi bongattua useampia oluita. Minusta kunnon tuntuman saavuttamiseen oluesta tarvitaan enemmän ainetta, mielellään tuopillinen, vähintään puolikas. Niinpä nytkin tein raastavan, mutta päättäväisen valinnan kausituotteena olevaan vahvaan pilsneriin. Mm. pale ale, kuiva stout ja IPA olisivat olleet tarjolla.

Bohemian Rhapsody on hienosti hailakan keltainen, ei aivan täysin kirkas, 7%, erityisen rapeaa lähes pureskeltavaa humalaa. Ei hedelmäisyyttä, ei lagerissa pidä ollakaan. Keskitäyteläinen, mutta mallasrunkoa löytyy, alkoholista ei mitään tietoa, loistava juotavuus, kelpaisi hyvin ns. ruohonleikkuuolueksi, tällä kertaa se toimi uintireissun verryttelyjuomana. Dunedin (Florida), Dunedin Brewery, 12.1.2008.

Ei kommentteja: